Byli jsme a budeme znovu ještě mnohokrát v Údolí růží v Bulharsku. Jezdíme tam za sběrem růže na destilaci růže na hydrolát a éterický olej. O naší úplně první cestě v roce 2018 píši zde.
Videa a zajímavosti o éterických olejích, nejen z růže, mám v mém online kurzu Vstupní brána k srdci aromaterapie zde.
Ještě než začnete číst, chci vás ubezpečit, že tuto marmeládu si může vyrobit každý. Na výrobu marmelády z okvětních lístků růže můžete totiž použít jakoukoliv aromatickou růži z vaší zahrádky. Jediná podmínka je, že nesmí být chemicky ošetřena!
Na 200 g okvětních lístků jsme dali 600 g cukru. Kdysi jsme dávali půl třtinový, půl bílý. My jsme totiž dříve ten bílý cukr doma nechtěli. Nicméně bylinkář Vláďa Vytásek nám vysvětlil, proč je bílý cukr na bylinky boží. Od té doby bílý cukr používáme šťastně až do smrti.
Použijeme:
Nalili jsme to do skleniček, lahvičky jsme otočili dnem vzhůru a hotovo.
Olizuji hrnec.
Inspirovaly nás ženy s Bulharska.
Také nám jejich tip na rozmixování okvětních lístků potvrdila samotná marmeláda, koupená ve stánku v Kazanlaku, kde se nachází Údolí růží.
Naše marmeláda teda není tak červená jako jejich, ale to vůbec nevadí.
Chuťově je výborná a hlavně, voní nám celý dům růžemi.
Miluji tu vůni. Na našich živých kurzech můžete ochutnat. Pokud ji ještě budeme mít.
Jsem profesionální holistická aromaterapeutka, zdravotní masérka a bylinářka.
S mým manželem rádi cestujeme. Jezdíme po celém světě, především po Evropě, studovat destilování rostlin na éterický olej a hydrolát. Zajímají nás různé kultury a život v dalších zemích světa.
Učíme a inspirujeme lidi, jak si umět pomoci. Milujeme poznávat svět.
Bydlíme v lese v Brně, kde pořádáme i různé kurzy. Přehled našich luxusních zážitkových kurzů klikněte zde.
I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem.