Úžasně hořkosladký recept, který rozzáří vaši kuchyň, mysl a i zimní dny.
Tento recept (při pohledu na obří 25kg dýni) vymyslel můj manžel.
Marmelády si vyrábíme hlavně na jaře a v létě. V mém blogu, když zadáte do lupy třeba název ,,růžová marmeláda“, tak vám vyjde recept na marmeládu z růží. Do Údolí růží do Bulharska jezdíme téměř každým rokem destilovat okvětní lísty růží na éterický olej a hydrolát.
Každopádně teď máme nádherný podzim a výroba dýňové marmelády je úžasně, podzimní i zimní záležitostí. Už jen její voňavá výroba naladí na krásu chladných dnů, ze kterých udělá svátek.
My jsme si totiž splnili sen a koupili si obr dýni.
Do toho nám náš soused, který má rodinu v Chorvatsku, daroval cca 3 kg bio mandarinek.
A tak jsme se jali to vše zpracovat.
Dýni i mandarinky jsme spojili dohromady a mandarinkovou kůru, jako správní aromaterapeuti, jsme dali do malého destilátoru.
A vydestilovali jsme si aspoň trošku mandarinkového hydrolátu.
Marmeládu použijeme na palačinky, naše domácí aromaterapeutické vafle, případně do rýžového nákypu. A ano, i na chleba s máslem.
Jsem profesionální holistická aromaterapeutka, zdravotní masérka a bylinářka.
S mým manželem rádi cestujeme. Jezdíme po celém světě, především po Evropě, studovat destilování rostlin na éterický olej a hydrolát. Zajímají nás různé kultury a život v dalších zemích světa.
Učíme a inspirujeme lidi, jak si umět pomoci. Milujeme poznávat svět.
Bydlíme v lese v Brně, kde pořádáme i různé kurzy. Přehled našich luxusních zážitkových kurzů klikněte zde.
I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem.