S manželem rádi jezdíme po světě destilovat různé rostliny na éterický olej a hydrolát. Například borovici Kleč jsme byli destilovat v Bergile. A u nás doma jsme měli možnost destilovat 28.6 kg douglasky. Zastřihávali jsme totiž větvičky v našem lese.
Douglaska není jedle. Je to prostě douglaska a jedle je prostě jedle. To jen na úvod, protože se to lidem plete.
O destilaci v Bergile, Douglasce a spoustě dalšího se bavím v bonusech mého online kurzu Vstupní brána k srdci aromaterapie zde:
I když se Douglaska nejvíce srovnává se smrkem a jedlí, patří do čeledi borovicovitých. Někde se mu i říká borovice. Tuším v Rusku? Nechci kecat. Možná se jí říká borovice, protože si to lidé spletli s tím, že patří do čeledi borovicovitých. A prý roste 3x rychleji než smrk.
Pavlína Žilková z Lipky mi řekla, že ji poznám podle toho, že když promnu jehličí v ruce, voní po citrónu. Přátelé, je to překrásná vůně!
Používá se při nachlazení, děláme si z jeho jehličí v zimě čaj. Článek o tom mám zde:
Douglaska má nádhernou vůni, je pro mě zvláštním stromem v jehličnanech.
Éterický olej z Douglasky podporuje:
Douglasku můžete zakoupit například klikněte zde, na Aroma ateliér.
Douglaska je prostě krásná, silná a sebevědomá.
Jsem profesionální holistická aromaterapeutka, zdravotní masérka a bylinářka.
S mým manželem rádi cestujeme. Jezdíme po celém světě, především po Evropě, studovat destilování rostlin na éterický olej a hydrolát. Zajímají nás různé kultury a život v dalších zemích světa.
Učíme a inspirujeme lidi, jak si umět pomoci. Milujeme poznávat svět.
Bydlíme v lese v Brně, kde pořádáme i různé kurzy. Přehled našich luxusních zážitkových kurzů klikněte zde.
I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem.