Recept je od Ing. Věry Žďárské z Bylinkové zahrady ve Valticích.

  • Svaříme vodu a necháme mírně vychladnout.
  • Pak tou vychladlou vodou zalejeme okvětní lístky růží.
  • Necháme odstát 24 h.
  • Scedíme po 24 h.
  • Přidáme cukr.
  • Všechno svaříme a je to.
Na fotce je přímo růže damašská, kterou jsme byli destilovat a sbírat v Bulharku, v Údolí růží

My přidali třtinový cukr, takže sirup je hnědý. Pokud přidáte bílý cukr, sirup bude mít růžovoučkou barvu.

Za růžemi jsme byli i v Bulharsku, kde jsme přímo spali v údolí růží v Kazanlaku. Psala jsem o této cestě zde.

O destilaci a růži jako takové se bavím v mém onlinu kurzu Vstupní brána k srdci aromaterapie zde.

Xenie Bodorík Pilíkova
Jsem profesionál v aromaterapii, masážích, bylinách a provádím klienty životem už od roku 2006. Propojuji nebe a zem, tělo a duši pomocí přednášek a kurzů aromaterapie, bachových esencí, metody EFT a dalších cest. https://energieodxenie.cz/online-kurzy-od-xenie/>>

Jsem profesionální holistická aromaterapeutka, zdravotní masérka a bylinářka.

S mým manželem rádi cestujeme. Jezdíme po celém světě, především po Evropě, studovat destilování rostlin na éterický olej a hydrolát. Zajímají nás různé kultury a život v dalších zemích světa. 

Učíme a inspirujeme lidi, jak si umět pomoci. Milujeme poznávat svět.

Bydlíme v lese v Brně, kde pořádáme i různé kurzy. Přehled našich luxusních zážitkových kurzů klikněte zde

I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem. 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů