Tyto recepty mám od ing. Věry Žďárské z Bylinkové zahrady ve Valticích.
Na první sirupový recept Věruška použila scezenou vodu – samotok z dýně po uvaření kostiček připravených na sušení. Recept zde.
Sirup uchováváme v lednici a snažíme se co nejdříve vypít.
Můj tip:
Můžete místo džusu použít hydroláty z kvalitního zdroje. Například z geránie, růže, jasmínu, skořice.
Tento sirup vydrží dlouho. A chutná i více.
Jsem profesionální holistická aromaterapeutka, zdravotní masérka a bylinářka.
S mým manželem rádi cestujeme. Jezdíme po celém světě, především po Evropě, studovat destilování rostlin na éterický olej a hydrolát. Zajímají nás různé kultury a život v dalších zemích světa.
Učíme a inspirujeme lidi, jak si umět pomoci. Milujeme poznávat svět.
Bydlíme v lese v Brně, kde pořádáme i různé kurzy. Přehled našich luxusních zážitkových kurzů klikněte zde.
I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem.