Při epidemii coronaviru lidé vykoupili těstoviny a mouku. Těstoviny vydrží, to je super, ale mouka se může brzy zkazit. Jak ji zpracovat? No na těstoviny! Ty přece vydrží!

Jak ošetřit mouku před moli?

Molové nesnáší levanduli. A kdysi jsem našla i informaci, že jim vadí i máta, která prý působí i proti mravencům. Nemám vlastní zkušenost přátelé, ale vzhledem k velikým zásobám mouky, které si lidé nakoupili se tato informace bude určitě každému hodit. Můžeme použít i éterické oleje.

Jak zabránit žluknutí mouky?

Děláte si doma své vlastní těstoviny? To je nejlepší, jak můžeme zabránit žluknutí a následnému vyhození nejenom mouky, ale i našich penízků.

Tyto těstoviny na fotce jsem udělala z mouky žitno, špaldovo ječmenné. Ovšem pokud ji nemáme, použijeme mouku jakou máme. Polohrubou, hrubou a úžasné jsou těstoviny i z mouky hladké. Výroba nudlí je velmi jednoduchá.

Recept na domácí těstoviny:

  • Mouku, jakou si vybereme
  • Vodu
  • Trošku soli
  • 1 vajíčko.

Pokud jste veganem, tak bez vajíčka.

Výroba těsta na těstoviny

Je potřeba mít těsto nelepivé, pokud vyrábíme z normální mouky. Pokud z celozrnné, těsto bude trochu lepivé. Počítejte s tím přátelé.

Těsto z celozrnných mouk bývá lepivé. Můžeme si do těsta přidat i rozemletou černuchu setou, nebo nějaká rozemletá zrníčka.

Takže, jak na těsto na těstoviny:

  • hněteme
  • vodu přidáváme opatrně
  • těsto musí být do hladka
  • hněteme buď hnětačem, robotem (nemám) anebo rukama (mám)
  • těsto se nesmí lepit na ruce.

Jakmile máme těsto hotové, uděláme z něj placky a nařežeme nudle podle velikosti jaké chceme.

Dobře. Mám tlusto nudle. chichi

A můžeme dát ihned vařit.

Pokud si chceme udělat nudle do zásoby, je potřeba ty placky nechat trošku posušit. Až jsou placky dostatečně suché, tak je nakrájíme na tvar zvaný nudle. Případně na tvar, který si nazveme podle sebe. Jsou to domácí výrobky a fantazii se meze nekladou.

Placka připravená na nařezání těstovin

Takto nakrájené nudle rozsypeme na nějakou plachtu (moje babi je dávala na noviny, ale to se dnes nedoporučuje) a opět sušíme do úplného usušení.

Miluju těstoviny.

Xenie Bodorík Pilíkova
Jsem profesionál v aromaterapii, masážích, bylinách a provádím klienty životem už od roku 2006. Propojuji nebe a zem, tělo a duši pomocí přednášek a kurzů aromaterapie, bachových esencí, metody EFT a dalších cest. https://energieodxenie.cz/online-kurzy-od-xenie/>>

Jsem profesionální holistická aromaterapeutka, zdravotní masérka a bylinářka.

S mým manželem rádi cestujeme. Jezdíme po celém světě, především po Evropě, studovat destilování rostlin na éterický olej a hydrolát. Zajímají nás různé kultury a život v dalších zemích světa. 

Učíme a inspirujeme lidi, jak si umět pomoci. Milujeme poznávat svět.

Bydlíme v lese v Brně, kde pořádáme i různé kurzy. Přehled našich luxusních zážitkových kurzů klikněte zde

I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem. 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů