To, že se dá tulipán jíst, vím díky mé přítelkyni Ing. Věře Žďárské z Bylinkové zahrady ve Valticích.
Tulipán a jeho spirituální odkaz mám článek zde.
Tulipán má nádherný květ a jí se jeho lupeny. Jsou sladké, šťavnaté a dobré. Našla jsem recept od paní Vlkové, kde tulipány plní domácím tvarohovým krémem, pribiňáčkem, prostě nějakou mňamkou. Moje dcera to miluje od malička. Někdo maluje vajíčka na barevno, my plníme tulipány.
Tulipány je potřeba očistit. Dát pryč ty pestíky a tyčinky. Jsou černé, budete mít trošku ušpiněné prsty, nelekejte se a buďte v pohodě. Necháme jen čistý kalich. Opatrně, aby zůstal krásně plnitelný. Lžičkou tu tvarohovou mňamku naplníme do kalichu a můžeme jíst.
Tulipán jezte pouze tehdy, víte-li, že nebyl postříkán žádným svinstvem.
Velmi mi to chutná, přátelé. Tulipán se hodí jako ozdoba sladkých moučníků a jídel.
Jsem profesionální holistická aromaterapeutka, zdravotní masérka a bylinářka.
S mým manželem rádi cestujeme. Jezdíme po celém světě, především po Evropě, studovat destilování rostlin na éterický olej a hydrolát. Zajímají nás různé kultury a život v dalších zemích světa.
Učíme a inspirujeme lidi, jak si umět pomoci. Milujeme poznávat svět.
Bydlíme v lese v Brně, kde pořádáme i různé kurzy. Přehled našich luxusních zážitkových kurzů klikněte zde.
I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem.