S manželem jsme vystudovaní aromaterapeuti a milujeme cestovat za destilacemi bylin na éterický olej a hydrolát po celém světě. A ta nejkrásnější a nejžádanější voňavá rostlina světa, růže, se destiluje od České republiky naštěstí blízko. V Bulharsku.
Na jedné naší takové cestě za růžemi, jsme ochutnali v restauraci na turecko bulharských hranicích moučník z růží. Byl neskutečně dobrý, ale docela přeslazený. Ihned jsem začala hledat recepty, jak si tento moučník upéct doma, podle svého.
O naší cestě do Údolí růží v Kazanlaku vyprávím ve vysílání pro portál Příznaky transformace zde:
Po příjezdu domů jsem navštívila arabský obchod, a měla jsem obrovské štěstí! Prodávala tady totiž česká žena, která tento moučník zná a dala mi recept, ukázala těsto na ten moučník a povzbudila mě, že jeho výroba je velmi jednoduchá. A musím jí dát za pravdu.
Pokud si nechcete vyrobit to těsto sami (já ani náhodou), tak je to raz dva. Co je na tom moučníku ale nevýhoda je to, že patří mezi dražší záležitosti.
Co je zapotřebí si zakoupit?
Tento moučník ochutnají účastníci našeho živého kurzu u nás v lese, s názvem Vůně růže, parfém života:
Je to sice dražší záležitost, ale to k energii růže prostě patří. A my se máme co? Rádi! Dobrou chuť přeji!
Jsem profesionální holistická aromaterapeutka, zdravotní masérka a bylinářka.
S mým manželem rádi cestujeme. Jezdíme po celém světě, především po Evropě, studovat destilování rostlin na éterický olej a hydrolát. Zajímají nás různé kultury a život v dalších zemích světa.
Učíme a inspirujeme lidi, jak si umět pomoci. Milujeme poznávat svět.
Bydlíme v lese v Brně, kde pořádáme i různé kurzy. Přehled našich luxusních zážitkových kurzů klikněte zde.
I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem.