Nejvíce cenných látek mají jehličnany na jaře. Určitě znáte naložené jarní výhonky jehličnanů do medu.
Ovšem i v zimě můžeme použít jehličí na čaj například ze smrku, borovice, jedle nebo douglasky. Jehličí obsahuje hodně vitamínu C.
V zimě je v lese hooodně smrků. Použijeme větvičky z opadaných stromů. Čaj je lahodný, překvapí nás svou chutí. Pozor!! Ne z tisu, thůje!!
O tisu jsem psala zde.
Příroda je pro nás vždy připravená s nějakou radou nebo pomocí.
Jsem profesionální holistická aromaterapeutka, zdravotní masérka a bylinářka.
S mým manželem rádi cestujeme. Jezdíme po celém světě, především po Evropě, studovat destilování rostlin na éterický olej a hydrolát. Zajímají nás různé kultury a život v dalších zemích světa.
Učíme a inspirujeme lidi, jak si umět pomoci. Milujeme poznávat svět.
Bydlíme v lese v Brně, kde pořádáme i různé kurzy. Přehled našich luxusních zážitkových kurzů klikněte zde.
I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem.