U nás v České republice nemáme žádný jasmín. Máme tzv. Pustoryl. Ale s jasmínem to nemá nic společného. Pravý jasmín je čeledi olivovníkovitých, Pustoryl hortenziovitých.
Moc se o něm nepíše, protože se má za to, že je jedovatý. My jsme ho už destilovali na hydrolát na základě zkušeností jedné mé kamarádky, a byli jsme všichni nadšení. Nicméně v padesátých letech minulého století se v parfumérství od pustorylu upustilo, protože z něj nic neměli pro výrobu parfémů.
Listy se prý používají na nálev proti kandidě.
A Olga Králová o něm v naší uzavřené skupince Přírodní lékárna aromadary napsala, že:
„Květy se běžně využívají jako ozdoba do jídel, nápojů.“
Chcete si umět pomoci v nemoci?
Například pomocí tkáňových solí?
Anebo aromaterapie?
Zajímá vás magická síla koření pro tělo a Duši?
Nabídka a přehled všech online kurzů, takový rozcestník klikněte zde.
A pokud nás chcete poznat osobně, jsme vám sympatičtí, můžete k nám zajít na nějaký odborný nebo zážitkový kurz sem:
těšíme se na živé setkání s vámi.
A nakonec, kdo má zájem být informovaný jako první o mých online kurzech, nechť vstoupí sem a svobodně se rozhodne.
Ať je naše setkání ku prospěchu nás všech.
I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem.