Trdelník, ten si dáváme u nás v rodině pouze na vánoce. Proč, to nevím. Prostě máme trdelník spojený se sychravým počasím, vánoční adventní náladou.
Kurz u nás v lese s výrobou dvou druhů svíček, dvou parfémů v nádherných flakónech a pečením trdla na ohni klikněte zde:
Těsto:
Vznikne opravdu vláčné, milé těsto, s kterým je radost se ňuhňat. Necháme vykynout a připravíme si klacíky, které obalíme alobalem. Na to budeme totiž takové „hady“ z toho těsta omotávat.
Omotáme těsto na připravené klacky obalené alobalem.
Bílek, který nám zbyl, necháme na potření těsta před opékáním trdla na ohni.
A nyní můžeme péct nad ohněm!
Jakmile jsou trdla upečená, obalíme je ve smícháném třtinovém cukru s pomletou skořicí.
Je to velká mňamka, která je velmi milostivá k rodinnému rozpočtu. A ten pocit, že jste jako rodina pohromadě, tak ten je nejvíc!
Krásné sváteční chvíle vám přejeme, přátelé!
Inspirovala mě Petra Burianová v knize Cesta z těsta.
Jsem profesionální holistická aromaterapeutka, zdravotní masérka a bylinářka.
S mým manželem rádi cestujeme. Jezdíme po celém světě, především po Evropě, studovat destilování rostlin na éterický olej a hydrolát. Zajímají nás různé kultury a život v dalších zemích světa.
Učíme a inspirujeme lidi, jak si umět pomoci. Milujeme poznávat svět.
Bydlíme v lese v Brně, kde pořádáme i různé kurzy. Přehled našich luxusních zážitkových kurzů klikněte zde.
I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem.