Bylinky se mohou používat jak čerstvé, tak sušené. My používáme obojí.
V zimě to prostě jinak nejde.
Pokud používáme sušené, neměly by být starší 1 roku.
Pokud máme bylinku starší 1 roku, je dobré ji rozmixovat a používat na vaření například místo podravky.
Je dobré si o tom něco načíst, případně si zajít na nějaký odborný kurz o bylinkách, kde dostanete fundovanou odpověď na všechny vaše otázky, ohledně jejich účinků a působení.
Pokud si nepěstujeme bylinky doma, můžeme vyrazit do volné přírody.
Pozor na stříkání, hlavně u polí.
Na lahvičku si vždy napíšeme název rostlinky.
A nakonec datum sběru.
Neškubeme rostlinu jako králíka.
Proto ti pobudové, co řežou do stromu, jsou vlastně vrahové.
Bereme v potaz i fáze měsíce.
Bylinky jsou úžasné bytosti.
Jsem profesionální holistická aromaterapeutka, zdravotní masérka a bylinářka.
S mým manželem rádi cestujeme. Jezdíme po celém světě, především po Evropě, studovat destilování rostlin na éterický olej a hydrolát. Zajímají nás různé kultury a život v dalších zemích světa.
Učíme a inspirujeme lidi, jak si umět pomoci. Milujeme poznávat svět.
Bydlíme v lese v Brně, kde pořádáme i různé kurzy. Přehled našich luxusních zážitkových kurzů klikněte zde.
I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem.