Máte rádi kiwi? Já moc. V tyrolské Itálii kiwi rostou vedle hroznů.
Původem jsou z Číny a jeho název je podle ptáka s jménem Kiwi. Ale dříve se kiwi nazývalo čínský angrešt. Prý se pak toto ovoce z čínského angreštu přejmenovalo na jméno kiwi, protože to tak z marketingového hlediska přišlo moudrým hlavám přijatelnější.
Domácí kiwi mast na plísně a proti bolesti podle Janči klikněte zde:
Žluté kiwi, to obsahuje více vitamínu C než zelené.
A pak máme naše známé zelené kiwi. To má v sobě zase více vlákniny.
A jí se i ta chlupatá šlupka, víte to? Ovšem pozor! Nesmí tu šlupku jíst lidé, kteří mají problémy s ledvinami. Ta malá černá semínka, která se nacházejí v kiwi, jsou jedlá a jsou dobrým zdrojem omega-3 mastných kyselin.
Osobně si zralé kiwi rozpůlím napůl a vyjídám lžičkou.
Pokud jsou kiwi na omak hodně tvrdé, tak ještě nejsou zralé. Když je i tak ochutnáte, jejich chuť je ble. Jen zralé, měkké kiwi jsou mňamózně slaďoučké.
Také se vyhněte kouskům, které jsou velmi měkké, scvrklé nebo mají otlučená místa na sobě.
Pokud si i tak chcete koupit nezralé tvrdé kiwi, můžete ho nechat zrát asi týden na kuchyňské lince. Ale mimo dosah přímých slunečních paprsků.
Také ho můžete vložit do papírového sáčku s dalším zralejším kusem ovoce, abyste urychlili proces zrání.
Jsem profesionální holistická aromaterapeutka, zdravotní masérka a bylinářka.
S mým manželem rádi cestujeme. Jezdíme po celém světě, především po Evropě, studovat destilování rostlin na éterický olej a hydrolát. Zajímají nás různé kultury a život v dalších zemích světa.
Učíme a inspirujeme lidi, jak si umět pomoci. Milujeme poznávat svět.
Bydlíme v lese v Brně, kde pořádáme i různé kurzy. Přehled našich luxusních zážitkových kurzů klikněte zde.
I když mám recepty a rady v článcích vyzkoušené a aplikuji je ve svém běžném životě, jejich použití nenahrazuje lékařskou péči a VŽDY, při závažném onemocnění, anebo když je jakákoliv pochybnost o svém zdravotním stavu, by se měl člověk poradit se svým lékařem.